F.A.Q.
F.A.Q.


Ce este Kitonail?
 
Lacul de unghii Kitonail 80 mg/g este un medicament eficient împotriva unui număr mare de ciuperci (fungi) care afecteaza unghiile, fiind indicat pentru utilizare locală la nivelul unghiilor de la mâini şi de la picioare, precum şi la nivelul pielii din imediata vecinătate.
 
Este utilizat pentru tratamentul infecţiilor fungice uşoare până la moderate ale unghiilor (onicomicoze), determinate de ciuperci care pot fi tratate cu ciclopirox.
 
Substanţa activă, ciclopirox, previne creşterea acestor ciuperci şi le distruge. Astfel, aspectul unghiilor se îmbunătăţeşte.
 

 
Pentru că siguranţa şi eficacitatea lacului de unghii medicamentos cu ciclopirox la copii și adolescenţi sub 18 ani nu a fost stabilită, neexistând suficiente date în acest sens, Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos este contraindicat pentru copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.prospect


Tehnologia brevetata ONY-TEC®

KITONAIL® cu tehnologia inovatoare ONY-TEC permeabilizează rapid unghia, penetrează unghia în profunzime, acționând direct asupra fungilor pe care îi distruge !


 
Kitonail 80 mg/g beneficiază de o formulare farmaceutică bazată pe o tehnologie brevetată la nivel mondial – ONY-TEC®, de eliberare a substanţelor active la nivelul unghiilor. Unele dintre cele mai importante proprietăți sunt solubilitatea bună în apă, afinitatea pentru cheratina unghiilor și buna penetrare a unghiilor.
 
După aplicarea Kitonail 80 mg/g pe unghii, substanţa activă ciclopirox este eliberată imediat, penetrând unghiile.
 
Beneficiile acestei tehnologii sunt:
 • permeabilizarea structurii cheratinice a unghiei
 • facilitarea transportului substanței active prin unghie, direct la țesutul afectat
 • asigurarea gradului înalt de eficacitate a substanței active.prospect


Cum se administrează Kitonail 80 mg/g?
 
Mod de administrare

 • Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos se aplică în strat subţire, o dată pe zi, pe unghiile infectate, după spălare și uscare.
 • Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos trebuie aplicat pe întreaga suprafaţă a unghiei şi pe 5 mm de piele înconjurătoare. Dacă este posibil, Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos trebuie să se aplice, de asemenea, şi sub marginea liberă a unghiilor.
 • După aplicare pe unghiile afectate, necesită aproximativ 30 de secunde pentru a se usca.
 • Unghiile tratate nu trebuie să fie spălate timp de cel puţin 6 ore de la aplicare, ca urmare se recomandă aplicarea seara, înainte de culcare. După această perioadă de timp, se pot urma practicile normale de igienă.
 • În caz de îndepărtare neintenţionată prin spălare, Kitonail 80 mg/g poate fi aplicat din nou. Se recomandă îndepărtarea periodică a părţilor libere ale unghiilor infectate – de exemplu, prin tăierea acestora.
 
Cât timp durează tratamentul?
 
 • Ca în cazul oricărui tratament destinat ciupercii unghiilor, tratamentul trebuie continuat până la dispariţia problemei, ceea ce înseamnă până când alte unghii sănătoase au crescut din nou, transparente sau aproape transparente.
 • În mod normal, vindecarea completă a unghiilor de la mâini se realizează în aproximativ 6 luni, iar a unghiilor de la picioare în aproximativ 9 până la 12 luni.
 
Important în timpul tratamentului
 
 • Utilizează întotdeauna Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos exact aşa cum ți-a recomandat medicul sau farmacistul. Dacă nu ești sigur, trebuie să discuţi cu medicul sau cu farmacistul.
 • Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos nu necesită înlăturarea cu ajutorul solvenţilor sau a materialor abrazive (de exemplu, pila de unghii). Este suficientă spălarea unghiilor cu apă.
 • În cazul în care consideri că efectul Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos este prea puternic sau prea slab, adresează-te medicului sau farmacistului.
 • Dacă uiţi să aplici medicamentul o dată, nu utiliza o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Continuă tratamentul conform recomandării medicului sau farmacistului sau cum este explicat în prospectul medicamentului.
 • În cazul în care nu utilizezi lacul de unghii medicamentos pentru o perioadă de mai multe zile, eficacitatea acestuia se poate reduce.
 • Dacă încetezi tratamentul cu Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos înainte ca unghiile tale să devină transparente sau aproape transparente, este posibil ca fungii să nu fi dispărut. În acest caz, afecţiunea de la nivelul unghiilor se poate agrava din nou.
 • Similar tuturor tratamentelor topice ale onicomicozei, trebuie luată în considerare asocierea unui tratament sistemic dacă o unghie de la mână sau de la picior este afectată în proporţie mare (mai mult de două treimi din suprafaţa unghiei este modificată) sau dacă sunt afectate mai multe unghii (peste 5). În aceste cazuri, te rugăm să te adresezi medicului.
Lacul de unghii Kitonail 80 mg/g acționează în 3 etape:
 • Mai întâi, se aplică cu ajutorul pensulei pe suprafața unghiilor afectate de ciupercă.
 • Se aplică pe întreaga suprafață a unghiei și pe 5 mm de piele înconjurătoare.
 • Dacă este posibil, aplică lacul de unghii Kitonail 80 mg/g și sub marginea liberă a unghiilor. prospect


Cum acționează Kitonail?
 
Lacul de unghii Kitonail 80 mg/g acționează în 3 etape:
 • Mai întâi, se aplică cu ajutorul pensulei pe suprafața unghiilor afectate de ciupercă. Se aplică pe întreaga suprafață a unghiei și pe 5 mm de piele înconjurătoare. Dacă este posibil, aplică lacul de unghii Kitonail 80 mg/g și sub marginea liberă a unghiilor. După aplicarea pe suprafaţa unghiilor, lacul de unghii medicamentos cu ciclopirox formează un film invizibil, permeabil la umiditate şi la aer, care securizează unghia și o protejează împotriva agenților agresori.
 • Lacul de unghii Kitonail 80 mg/g permeabilizează unghia și pătrunde în toate straturile unghiei până la patul unghial. Substanţa activă este eliberată imediat, acționând direct asupra fungilor pe care îi distruge.
 • Substanţa activă, ciclopirox, previne creşterea fungilor şi îi distruge. Astfel, ciuperca unghiei este înlăturată și aspectul unghiilor afectate de ciuperci se îmbunătăţeşte.
 
Important!
 • Utilizează întotdeauna Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos exact cum ți-a recomandat medicul sau farmacistul. Dacă nu ești sigur, te sfătuim să rediscuți cu medicul sau farmacistul sau să utilizezi Kitonail 80 mg/g așa cum este recomandat în prospect.
 • După aplicare, Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos se lasă să se usuce timp de aproximativ 30 secunde.
 • Unghiile nu trebuie să fie spălate timp de cel puțin 6 ore de la aplicare! Prin urmare, se recomandă aplicarea Kitonail seara, înainte de culcare. După această perioadă de timp, se pot urma practicile normale de igienă.
De ce Kitonail în tratamentul ciupercii unghiilor?
 • Pentru că are la bază o tehnologie inovatoare (ONY-TEC®) și a demonstrat proprietăţi bune de penetrare a cheratinei. După aplicarea pe unghia afectată, substanţa activă este eliberată imediat, penetrând unghia și acționând eficient asupra ciupercilor.
 • Pentru că previne creșterea și răspândirea ciupercilor care afectează unghiile, îmbunătățind aspectul acestora.
 • Pentru ca se aplică o singură dată pe zi.prospect


De ce Kitonail în tratamentul ciupercii unghiilor?
KITONAIL® cu formula inovatoare ONY-TEC® este eficient în tratarea micozei unghiei! 
 
prospect


Durata tratamentului
 
Tratamentul cu Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos trebuie continuat până la dispariţia ciupercii unghiei, ceea ce înseamnă până când alte unghii sănătoase au crescut din nou, transparente sau aproape transparente. Durata tratamentului este influențată de suprafața de unghie afectată.
În mod normal, vindecarea completă a unghiilor de la mâini se realizează în aproximativ 6 luni, iar a unghiilor de la picioare în aproximativ 9 până la 12 luni.
Este important să continui tratamentul zi de zi, micșorarea suprafeței infectate a unghiei este vizibilă după primele 6 saptamani de tratament. 
 
Important în timpul tratamentului!
 • Asigură-te că vei continua până la final tratamentul cu lacul de unghii Kitonail 80 mg/g, până la eliminarea completă a ciupercii unghiei.
 • Este foarte important să continui tratamentul chiar și după ce observi o ușoară îmbunătățire a aspectului unghiilor ori durerea sau mâncărimea au dispărut. Dispariția simptomelor nu înseamnă nicidecum că a dispărut și infecția!
 • Este important să continui tratamentul zi de zi, micșorarea suprafeței infectate a unghiei este vizibilă după primele 6 săptămâni de tratament.
 
Cât timp trece până când se regenerează complet unghia?
 • Durata necesară creșterii unei noi unghii sănătoase depinde de vârsta pacientului, de suprafața afectată de ciuperca unghiei și de numărul de unghii de la mână sau de la picior afectate.
 • Cu cât este mai în vârstă pacientul sau unghia este mai sever afectată, cu atât durează mai mult regenerarea unghiei afectate de infecție.
 • Prin comparatie, regenerarea unghiilor de la picioare durează mai mult decât a celor de la mâini. Ciuperca unghiei trebuie așadar tratată cu răbdare și perseverență.
Cum acționează Kitonail?
 
Lacul de unghii Kitonail 80 mg/g acționează în 3 etape:
 
 • Mai întâi, se aplică cu ajutorul pensulei pe suprafața unghiilor afectate de ciupercă.
 • Se aplică pe întreaga suprafață a unghiei și pe 5 mm de piele înconjurătoare.
 • Dacă este posibil, aplică lacul de unghii Kitonail 80 mg/g și sub marginea liberă a unghiilor.
 • După aplicarea pe suprafaţa unghiilor, lacul de unghii medicamentos cu ciclopirox formează un film invizibil, permeabil la umiditate şi la aer, care securizează unghia și o protejează împotriva agenților agresori.prospect


Unde se găsește Kitonail 80 mg/g
lac de unghii medicamentos?

 
Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos este un medicament care se poate elibera fără prescripție medicală de farmaciile din întreaga țară.

Întreabă în cea mai apropiată farmacie despre Kitonail și cere recomandarea și sfatul farmacistei sau a medicului specialist în ceea ce privește problema ciupercii unghiei.
 
prospect
Sus