F.A.Q.
F.A.Q.


Întrebări frecvente
 
Mai jos sunt cele mai frecente întrebări legate de Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos si tratamentul micozei unghiilor.
 
Ce este Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos?
Lacul de unghii Kitonail 80 mg/g este un medicament eficient împotriva unui număr mare de ciuperci (fungi), fiind un medicament antimicotic cu spectru larg pentru utilizare locală la nivelul unghiilor de la mâini şi de la picioare, precum şi la nivelul pielii din imediata vecinătate.
Acesta este utilizat pentru tratamentul infecţiilor fungice uşoare până la moderate ale unghiilor (onicomicoze), determinate de fungi care pot fi trataţi cu ciclopirox.
 
Ce conţine Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos?
Substanţa activă este ciclopirox, care previne creşterea fungilor şi îi distruge. Prin aceasta se îmbunătăţeşte aspectul unghiilor afectate de ciuperca unghiilor.
Kitonail 80 mg/g beneficiază de o formulare farmaceutică bazată pe o tehnologie brevetată la nivel mondial: ONY-TEC®, de eliberare a substanţelor active la nivelul unghiilor. Unele dintre cele mai importante proprietăți sunt solubilitatea bună în apă, afinitatea pentru cheratina unghiilor și buna penetrare a unghiilor.
După aplicarea Kitonail 80 mg/g pe unghii, substanţa activă ciclopirox este eliberată imediat, penetrând unghiile.
 
Ce trebuie să ştiu înainte să utilizez Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos?
Nu utiliza Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos dacă esti alergic (hipersensibil) la ciclopirox sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament. Datorită experienţei insuficiente,  nu utiliza Kitonail 80 mg/g la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.
 
Cum arată Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos şi conținutul ambalajului?
Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos este o soluție limpede, incoloră până la slab gălbuie, ambalată în flacoane din sticlă transparentă cu capac cu filet, care prezintă o pensulă pentru aplicare.
 
Este dificilă aplicarea de Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos?
Aplicarea Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos este foarte simplă. Kitonail 80mg/g se aplică pe unghiile infectate curate și uscate, pe întreaga suprafață a unghiei, pe 5 mm de piele înconjurătoare și sub marginea liberă a unghiei, cu ajutorul pensulei atașate capacului flaconului și se lasă să se usuce timp de aproximativ 30 secunde.
 
Când se recomandă aplicarea Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos?
După aplicarea Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos unghiile nu trebuie să fie spălate timp de cel puţin 6 ore, ca urmare se recomandă aplicarea seara, înainte de culcare. După această perioadă de timp se pot urma practicile normale de igienă.
 
Cum se îndepărtează Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos de pe suprafața unghiilor?
Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos nu necesită înlăturarea cu ajutorul solvenţilor sau a materialor abrazive (de exemplu, pila de unghii). Este suficientă spălarea unghiilor cu apă.
Uneori, după câteva zile de tratament, datorită unei spălări necorespunzătoare a unghiei, poate apărea pe suprafaţa acesteia o peliculă subţire, albă. Pentru îndepărtarea ei este necesară o spălare atentă cu săpun neutru sau cu o periuţă de unghii ori burete. În caz de îndepărtare neintenţionată prin spălare, Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos poate fi aplicat din nou pe unghiile infectate. Se recomandă îndepărtarea periodică a părţilor libere ale unghiilor infectate prin tăierea acestora.
 
Cât timp durează tratamentul cu Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos?
Tratamentul trebuie continuat până la dispariţia problemei, ceea ce înseamnă până când unghiile sunt transparente sau aproape transparente şi alte unghii sănătoase au crescut din nou. În mod normal, vindecarea completă a unghiilor de la mâini se realizează în aproximativ 6 luni, iar a unghiilor de la picioare în aproximativ 9 până la 12 luni.
Similar tuturor tratamentelor topice ale onicomicozei, adresează-te medicului dermatolog pentru o eventuală asociere a unui tratament oral, dacă mai multe unghii (peste 5) sunt afectate sau mai mult de două treimi din suprafaţa unghiei este modificată, precum şi dacă există factori de risc, cum sunt diabetul zaharat şi tulburările sistemului imunitar.
 
Ce se întâmplă dacă utilizez o cantitate prea mare de Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos?
Până în prezent nu au fost raportate cazuri de supradozaj.
 
Ce se întâmplă dacă uit să utilizez Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos?
Dacă uiţi să aplici medicamentul o dată, nu utiliza o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Continuă tratamentul conform recomandărilor sau după cum se explică în prospectul produsului. În cazul în care nu utilizezi lacul de unghii medicamentos pentru o perioadă de mai multe zile, eficacitatea acestuia se poate reduce.
 
Ce se întâmplă dacă încetez să utilizez Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos înainte de terminarea tratamentului?
Dacă încetezi tratamentul cu Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos înainte ca unghiile tale să devină transparente sau aproape transparente, este posibil ca fungii să nu fi dispărut. În acest caz, afecţiunea de la nivelul unghiilor se poate agrava din nou.
 
Cum se păstrează Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos?
Produsul se păstrează în cutie, pentru a fi protejat de lumină. Nu trebuie lăsat la îndemâna şi vederea copiilor și nu se utilizează după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe flacon. Flaconul se ține bine închis, pentru a se evita evaporarea conţinutului. A nu se păstra la frigider. Produsul este inflamabil și se păstrează departe de surse de căldură şi de flacără. După prima deschidere a flaconului se poate păstra timp de maximum 6 luni.
 
Afectează tratamentul cu Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos sarcina?
N-au fost semnalate incidente legate de tratamentul cu Kitonail în timpul sarcinii. Adresează-te medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a începe tratamentul. Tratamentul cu Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos poate fi început numai dacă este absolut necesar, după ce medicul specialist a evaluat cu atenţie beneficiile faţă de eventualele riscuri.
 
Afectează tratamentul cu Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos alăptarea?
Nu se cunoaşte dacă ciclopiroxul trece în laptele matern, la om. Tratamentul cu Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos poate fi început numai dacă este absolut necesar, după ce medicul specialist a evaluat cu atenţie beneficiile faţă de eventualele riscuri.
 
Există vreo contraindicație a tratamentului cu Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos în conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor?
Nu. Nu sunt necesare niciun fel de măsuri de precauție.
 
Poate provoca tratamentul cu Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos reacții adverse?
Ca toate medicamentele, Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos poate provoca unele reacții adverse. Cu toate acestea, tulburările generale și la nivelul locului de administrare sunt foarte rare (afectează mai puțin de un utilizator din 10.000) și constau în înroșirea locului de aplicare, descuamări, senzație de arsură și mâncărime.
Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele cunoscute) la locul de aplicare au fost: mâncărimi, eczemă, decolorarea (trecătoare) a unghiei (această reacţie poate fi atribuită de asemenea însăşi bolii fungice a unghiei).
Reacţiile adverse raportate au fost de intensitate uşoară şi de scurtă durată.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observi orice altă reacţie adversă, cere imediat sfatul medicului sau farmacistului.
Sus