Tratamente posibile

 
Tratamentul standard pentru infecțiile fungice unghiale presupune unul sau mai multe dintre următoarele medicamente:

- Medicația locală antimicotică – categorie din care face parte lacul de unghii Kitonail 80 mg/g – se aplică o dată pe zi pe suprafața unghiei afectate de ciuperca unghiilor, pe 5 mm de piele înconjurătoare și sub marginea liberă a unghiei. Terapia antimicotică locală este recomandată și utilizată ca și monoterapie în formele ușoare și moderate de micoză a unghiilor. De asemenea, se folosește profilactic în onocomicozele recidivante.
 
- Medicația antimicotică orală – datorită necesității administrării timp îndelungat și a posibilelor  efecte secundare asociate (creșterea riscului de toxicitatea hepatică și / sau afectare cardiovasculară) se impune o monitorizare atentă. Aceste medicamente se utilizează de obicei în formele medii-severe ale micozei unghiale. Dintre antimicoticele cu administrare orală cel mai frecvent utilizate sunt: terbinafină, itraconazol și fluconazol. În cazul persoanelor la care tratamentul antimicotic oral este contraindicat, cel mai bine este să se apeleze la tratamentul local antimicotic. Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos se absoarbe în organism în cantitate foarte mică, ceea ce înseamnă că medicamentul își exercită activitatea în special la nivel local și riscul afectării funcțiilor normale ale organismului este neglijabil.
 
- Îndepărtarea chirurgicală sau non-chirurgicală a unghiei infectate. Îndepărtarea chirurgicală a unghiei infectate se realizează prin îndepărtarea totală (avulsie) sau parțială (debridare) a unghiei. Îndepărtarea chirurgicală a unghiei infectate este rezervată cazurilor grave si recurente. Îndepărtarea non-chirurgicală a unghiei presupune utilizarea unor unguente care înmoaie unghia, fiind astfel mult mai ușor de îndepărtat. În aceste situații patul unghial rămâne expus agenților agresori externi, fiind însoțită de disconfortul major al pacientului.
 
Tratamentul corect al onicomicozei necesită în primul rând eradicarea infecției si apoi profilaxia recurențelor. Tratamentul este eficient în majoritatea cazurilor. Tratamentul urmat corect pe o perioadă suficient de lungă de timp pentru înlocuirea completă a unghiei bolnave este eficient în majoritatea cazurilor. Totuși, indiferent de tipul tratamentului urmat, o parte dintre pacienți se confruntă cu un eșec terapeutic.Sus