Sfaturi utile

 
Iată câteva măsuri eficiente pentru combaterea ciupercii unghiilor:
 
- Acordă atenție sporită igienei corespunzătoare mâinilor și picioarelor (este foarte importantă spălarea regulată și uscarea cu atenție a acestora) și aplicării Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos. Aplicarea Kitonail 80 mg/g se face o dată pe zi, pe întreaga suprafaţă a unghiilor, pe 5 mm de piele înconjurătoare și, dacă este posibil, sub marginea liberă a unghiei.
- Nu uita că tratarea ciupercii unghiilor este o afecțiune care se tratează în timp, necesitând răbdare și perseverență. Durata recomandată a tratamentului este de până la 6 luni la unghiile de la mâini și de 9 până la 12 luni la unghiile de la picioare. Tratamentul trebuie continuat până când alte unghii sănătoase au crescut din nou, transparente sau aproape transparente.
- În timpul tratamentului, nu aplica lac de unghii sau alte produse cosmetice pe unghiile tratate.
- Păstrează picioarele uscate și aplică pudră de talc după baie.
- Poartă șosete din bumbac și schimbă-le ori de câte ori este nevoie (uneori chiar și de 2-3 ori pe zi).
- Evită pantofii incomozi sau strâmți, care produc leziuni la nivelul vârfurilor degetelor.
- Poartă pantofi lejeri care lasă piciorul să respire, care nu au materiale care fac pielea piciorului să transpire.
- Evită folosirea în comun a pantofilor, șosetelor sau a ustensilelor de manichiură / pedichiură. Ciuperca unghiei se poate transmite ușor și poate afecta alți membri ai familiei sau se poate transmite de la o unghie la alta.
- Evită contactul unghiilor cu substanțe corozive și detergenți puternici.
- Ca și în cazul oricăror alte tratamente topice ale onicomicozei, adresează-te medicului pentru o eventuală asociere a unui tratament oral. Acesta este necesar dacă mai multe unghii (peste 5) sunt afectate sau mai mult de două treimi din suprafaţa unghiei este modificată, precum şi dacă există factori de risc, cum sunt diabetul zaharat şi tulburările sistemului imunitar.Sus